Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Διακοπές ΤΕΛΟΣ!!!

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι του blog, 

Η αληθεια είναι ότι παρατείναμε αρκετά την "καλοκαιρινή" διακοπή" της επικοινωνίας μας με πρόσχημα το καλοκαίρι.
Για να είμαστε ειλικρινής με τους συμμετέχοντες στην προσπάθεια, επιλέξαμε τη σιωπή σε ένα καλοκαίρι εξελίξεων δυσμενών για τη χώρα και τον κλάδο μας. Κάθε συντελεστής του blog και της παράταξης Χιώτες Μηχανικοί έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει υπερκομματικά στο σκοπό που αναφέρεται στην αρχή της σελίδας. Ευτυχώς αυτό δε σημαίνει για κανέναν από εμάς ότι στερούμαστε πολιτικής ιδεολογίας και πεποιθήσεων ή ότι από άλλο πόστο δεν παραμένουμε ενεργοί πολιτικά.
Συνεπώς βάζουμε μια άνω τελεία στο «απολιτίκ» προφίλ που επιλέξαμε για τους δικούς μας λόγους. Υιοθετούμε τη δυναμική λόγου και έργων που φιλοδοξούμε να προκύψει από την ενεργοποίηση συναδέλφων που συμφωνούν σε αυτό και συνεχίζουμε από εκεί ακριβώς που σταματήσαμε..
Eddard Stark: "You were born in the long summer; you've never known anything else. But now winter is truly coming. In the winter, we must protect ourselves, look after one another."
Για τους λιγότερο ψαγμένους, το παραπάνω είναι απόσπασμα από το Game o Thrones του George R.R. Martin. Σήμερα έχουμε (ξανά) εκλογές , αυτή τη φορά όμως γνωρίζουμε όλοι ότι από τη Δευτέρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το εργασιακό και κοινωνικό μας περιβάλλον θα υποστεί αλλαγές που δύσκολα θα αφομοιώσει άμεσα. Πρέπει να προστατεύσουμε εαυτούς και οικογένειες, το επάγγελμά μας και την κοινωνική συνοχή.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο  ο Μηχανικός να επιτελέσει τον πραγματικό του ρόλο στην κοινωνία. Να αναβαθμίσει την εικόνα και το προφίλ του επαγγέλματος, να διαδραματίσει ρόλο στην αναδόμηση του κράτους, να συμμετέχει πρωταγωνιστικά στα κέντρα αποφάσεων. Οι πολίτες μας έχουν ανάγκη, όταν όμως πρώτοι εμείς ανακαλύψουμε τον πρωτεύοντα ρόλο μας, αποτάξουμε τα στοιχεία εκείνα που αποδόμησαν τις σχέσεις μας με την κοινωνία, ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια, το φιλότιμο, το σεβασμό σε αυτό που κάνουμε.
Προς αυτή την κατεύθυνση με τη βοήθεια όλων, ελπίζουμε φέτος να κινηθούμε. Η επιτυχία μας κρίνεται από την ευρεία συμμετοχή και τις δράσεις. Υλικό θα παρατίθεται προς ενημέρωση και ενίοτε για ανταλλαγή απόψεων και οργάνωση δράσεων.
Ευχόμαστε καλές δουλειές σε όλους (προς διάψευση του σκίτσου που αναρτάται!) και καλά μυαλά στους φωστήρες που θα μας κυβερνούν από αύριο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου