Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ...



Ο Αρχιτέκτονας προέρχεται από τις λέξεις αρχή + τέκτονας (είδος σεισμού) και είναι η πρώτη καταστροφή που βρίσκει ένα εργοτάξιο. Αρχιτέκτονες γίνονται ανθρωποειδή που ανήκουν στο γένος Spatalius Horus. Τα μεν θηλυκά έλκονται στο αντικείμενο επειδή τους αρέσουν τα εξειδικευμένα μαθήματα μηχανικής που διδάσκονται (ειδικά θέματα ζωγραφικής, ακουαρέλα Ι,ΙΙ,ΙΙΙ, το φανταστικό μουσείο, δομική αποδόμηση δομών δαμοκλείων δοκών ΙΙΙ, η φαντασιακή θέσπιση του δομημένου χώρου, κα), ενώ άρρενες αρχιτέκτονες γίνονται όσοι δεν έχουν τα @@δια να γίνουν Πολιτικοί Μηχανικοί, αλλά είναι πολύ άντρες για να γίνουν Διακοσμητές.

Οι αρχιτέκτονες έρχονται να εκπονήσουν ένα πολύ δύσκολο έργο. Να σχεδιάσουν ένα τετράγωνο σπίτι και σε δεύτερο στάδιο να σπαταλήσουν και να ευτελίσουν όσο γίνεται περισσότερο το χώρο ΑΝΑΛΟΓΑ πάντα με τα λεφτά που διαθέτει ο πελάτης. Όσα περισσότερα λεφτά, τόσο μεγαλύτερη σπατάλη χώρου. Παράδειγμα αποτελεί το σπίτι του Τουταγχαμών που είναι μια τετράπλευρη πυραμίδα με ωφέλιμο χώρο μιας γκαρσονιέρας.


Η μεγαλύτερη αυταπάτη των αρχιτεκτόνων είναι ότι νομίζουν πως μπορούν να κάνουν και στατικές μελέτες. Κατά πλήρη αντιστοιχία, η μεγαλύτερη αυταπάτη των πολιτικών μηχανικών είναι ότι νομίζουν πως μπορούν να κάνουν και αρχιτεκτονικές μελέτες.

Οι αρχιτέκτονες ασχολούνται με ένα ακόμη ΠΟΛΥ σημαντικό στοιχείο για το μηχανικό. Την ψυχολογία των κατασκευών. Μάλιστα είναι τόσο υπερήφανοι που ανακάλυψαν αυτόν τον τομέα σε σημείο που έχουν θεαθεί αρχιτέκτονες να κυκλοφορούν με αυτοσχέδιο t-shirt από το Print It της γειτονιάς τους με την επιγραφή "Suck me Freud". Έτσι προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχολογία των κτηρίων ψηλά ώστε αυτά να είναι πρόθυμα να εξυπηρετήσουν όλους τους ανθρώπους. Αυτό το πετυχαίνουν με διάφορες μεθόδους, από τις οποίες οι πιο σημαντικές και αξιόπιστες είναι :

* Συζήτηση με το κτήριο κατά την φάση της εφηβείας του. Βοήθεια στο να ξεπεράσει όλα τα ψυχολογικά του προβλήματα και εφηβικές ανησυχίες και να κοιτάξει όλα τα άλλα κτήρια στα μάτια χωρίς φόβο.
* Παρακολούθηση DVD εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.
* Πραγματοποίηση θελημάτων του κτηρίου όπως αγορά Playstation για να παίζει όταν δεν το χρησιμοποιούν κλπ.

Στην πραγματικότητα, η αρχιτεκτονική έχει περισσότερη σχέση με την ψυχιατρική παρά με την ψυχολογία, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς πανεύκολα αν βρεθεί για πάνω από πέντε λεπτά σε παρέα φοιτητών αρχιτεκτονικής.

Τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της αρχιτεκτονικής φανερώνουν το μεγάλο εκπαιδευτικό έργο που παρέχουν οι αρχιτέκτονες στα κτήρια τους. Τους μαθαίνουν χρήσιμα τρικ, όπως : Αποφυγή αεροπλάνου που έρχεται κατά πάνω σου, Ανάκτηση και επιστροφή Φρίσμπι κ.α.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν ότι οι φοιτήτριες αρχιτεκτονικής είναι σαφώς καλύτερες γδυμένες παρά φορώντας ρούχα. Μια επίσκεψη σε οποιοδήποτε τμήμα αρχιτεκτονικής οποιουδήποτε πανεπιστήμιου θα σας πείσει.

Η αγαπημένη λέξη των απανταχού αρχιτεκτόνων είναι η αποδόμηση. Το πιο πετυχημένο παράδειγμα αποδόμησης στην αρχιτεκτονική ήταν οι πολεοδομικοί πειραματισμοί της Luftwaffe στο Λονδίνο το 1942.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου