Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Αποτύπωση ενεργειακής συμπεριφοράς πλίνθινης κατοικίας

Αγαπητά μέλη,

Oι ΜτΓ, στο πλαίσιο της δραστηριότητάς τους “δόμηση με χώμα”, ξεκινούν την υλοποίηση προγράμματος που έχει ως στόχο την αποτύπωση της ενεργειακής συμπεριφοράς πλίνθινης κατοικίας.
Ειδικότερα, η επίτευξη του στόχου θα γίνει με τη καταγραφή της εσωτερικής θερμοκρασίας, της  υγρασίας, της ταχύτητας ανέμου καθώς και άλλων μεταβλητών με κατάλληλους αισθητήρες που θα τοποθετηθούν στο εσωτερικό της πλίθινης κατοικίας και στόχο θα έχει τον προσδιορισμό της θερμικής άνεσης της κατοικίας. Η παρακολούθηση της κατοικίας μέσω αυτών των αισθητήρων θα γίνει με ένα ανοιχτό πρότυπο ασύρματης επικοινωνίας μικρού βεληνεκούς και χαμηλής ισχύος σύνδεσης. Συγκεκριμένα έχει επιλεχθεί το πρωτόκολλο επικοινωνίας ZigBee.   
Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου οι ΜτΓ αναζητούν άτομο/α με γνώση του παραπάνω τεχνικού αντικειμένου (ανάπτυξη συστήματος αισθητήρων). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν διαθεσιμότητα στο info@engoe.gr, αναφέροντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας μέχρι την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015.
Φιλικά,
Μηχανικοί της Γης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου