Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Θέματα Συνάντησης με Δήμαρχο Χίου


Αγαπητοί συνάδελφοι

στην 4η Τακτική Συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τ.Ε.Ε., συζητήθηκε η θεματολογία της επικείμενης συνάντησης με το Δήμαρχο Χίου (και μέλος του ΤΕΕ) Μανώλη Βουρνού.


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στο πλαίσιο του σκοπού του είναι ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας. Η (σκόπιμη ή όχι) μη αξιοποίησή του από τους Κυβερνώντες, στερεί  από την κοινωνία την αξιοποίηση ενός φορέα με επιστημονική κατάρτιση, τεχνογνωσία και συσσωρευμένη εμπειρία.

Σε αυτό φέρει σημαντική ευθύνη η απραξία του κεντρικού ΤΕΕ, η απαξίωση του ρόλου του μηχανικού στην κοινωνία και η μειωμένη δραστηριότητα των περιφερειακών τμημάτων και των μελών του ΤΕΕ γενικότερα.

Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν από όλους εγρήγορση και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. Η απουσία του ΤΕΕ από επιτροπές και κοινωνικές εκδηλώσεις θα αποτελέσει την αρχή μιας συζήτησης με τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια, στην οποία πρέπει ο καθένας να συμμετέχει με Θέματα και Προτάσεις.

Μέσω της αλληλογραφίας θα κληθείτε από το ΤΕΕ για Συλλογή θεμάτων που θα τεθούν υπόψη του Δημάρχου. Μέσω του blog με ένα απλό σχόλιο ή απευθείας στο email xiotesmixanikoi@gmail.com μπορείτε επίσης να αποστείλετε προτάσεις και θέσεις, οι οποίες θα προωθηθούν στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ.

Όλα τα θέματα θα καταγραφούν και θα παραδοθεί λίστα στο Δήμαρχο. Η ανταλλαγή απόψεων θα αναδείξει τα σημαντικότερα από αυτά. Η ευρύτερη συμμετοχή θα προσδώσει μεγαλύτερο κύρος και ώθηση στην προσπάθεια για ισχυροποίηση του κλάδου μας στη λήψη αποφάσεων και την αξιοποίησή μας για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου που ζούμε, στο πλαίσιο των αρχών της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Αναμένονται με ενδιαφέρον οι προτάσεις και τα σχόλια των συναδέλφων!

1 σχόλιο :

  1. 1) Αξιοποίηση ρόλου ΤΕΕ
    2) Θέματα ΥΔΟΜ-ΣΑ
    3) "Χώσιμο" υπαλλήλων ΥΔΟΜ σε ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ κτλ.
    4) Συμμετοχή ΤΕΕ σε θέματα πολιτικής προστασίας, αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, κτλ.
    5) Κτηματολόγιο
    6) Δωρεάν Διάθεση Καρτων Στάθμευσης περιμετρικά του κήπου, και στο φρούριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή